Suunniteltaessa tuotteita tarpeiden hierarkia

width = "650">
width = "650">
Smashing-lehden-mainos Designing for tarpeiden hierarkia /> suunnittelussa For tarpeiden hierarkia suunnittelussa For tarpeiden hierarkia suunnittelussa For tarpeiden hierarkia

Perustuu Maslowin tarvehierarkia , ajatus suunnittelu Tarvehierarkista perustuu oletukseen, että ollakseen menestyksekäs, design on täytettävä perustarpeet, ennen kuin se voi täyttää korkeamman tason tarpeita. Ennen suunnittelu voi "Wow" Meille se on toimiakseen tarkoitetulla tavalla. Sen on täytettävä jokin pieni tarve tai mikään muu ei oikeastaan kysymys.

Onko tämä totta? Tai voisi suunnitella, jota on vaikea käyttää vielä onnistu, koska se tekee käyttäjien orientoivien tai täyttää tietyt luova tarpeita? Onko sinulla saada kaikki alemman tason tarpeet juuri oikealla ennen harkitsee ylemmän tason tarpeet? Voit vastata näihin kysymyksiin, aloitamme tarkastelemalla Maslow'n.

Maslows-hierarkia-ja-tarpeista Designing for tarpeiden hierarkia

[Muuten: verkko-välilehti (päällä sivulla) päivitetään useita kertoja päivässä. Siinä on käsin valittu artikkeleita paras web design blogit!]

Maslowin tarvehierarkia

Hänen 1943 paperin " Theory of Human Motivation "amerikkalainen psykologi Abraham Maslow esittänyt ajatuksen psykologisen Tarvehierarkista ihmisiin.

  • Fysiologiset tarpeet vaatimuksia ihmisen hengissä. Ne ovat hengitys, ruoka, vesi, suojapaikka, sukupuoli, vaatteet, uni ja mukavuutta.
  • Turvallisuus tarpeisiin voidaan pitää keinona vastata huomisen fysiologiset tarpeet. Ne ovat henkilökohtaiset ja taloudellista turvaa, terveys, järjestys, laki ja suojaa elementtejä.
  • Rakkaus ja omistaja on noin sosiaalinen vuorovaikutus. Emme halua mennä läpi elämän yksin. Sosiaaliset tarpeet ovat ystävyys, rakkaus, läheisyys, perhe, yhteisö, jonka omistaja ja suhteita.
  • Esteem tarpeita ovat itsetunto sekä tunnustus muille. Itsetuntoa voi tulla muodossa saavutus, asema, arvostus, tunnustaminen, mestaruus, itsenäisyys ja vastuu.
  • Itsensä toteuttaminen on koskettava tulossa enemmän kuin mitä me olemme, ja ne voi tulla rauhaa, tiedon itseään, toteuttaminen henkilökohtaista potentiaalia, henkilökohtainen kasvu ja huippu kokemuksia.

Mukaan Maslow, jos yrität tyydyttää yhden tason hierarkian ilman tapasi tarpeet ennen tason paikkasi hierarkiassa on epävakaa. Et voi odottaa toimivan hyvin joukkue (taso 3) jos olet odottaa lääkärin testitulokset, onko sinulla on syöpä (taso 2).

Ala tasolla hierarkiassa toimia perustana korkeampaa. Jos säätiö tärisee, niin saat vetää takaisin alempaan tasoon vakiinnuttaa teidän perusta ennen siirtymistään takaisin ylös hierarkiassa. Jos ei, olet aiheuttanut ajatuksia ja tunteita stressiä ja ahdistusta.

Kritiikkiä Maslow'n

Ei kaikki ovat yhtä mieltä Maslow. Monet haaste hierarkia , koska se ei ota huomioon epäitsekäs toimii, rohkeus ja rakkaus. Siinä ei myöskään huomioon ilmiön "nälkää taiteilijoita", jotka pyrkivät Itsensä toteuttaminen jopa samalla niiden perus-fysiologiset tarpeet tuskin täyttyvät.

Kriitikot viittaavat puute empiirisiä todisteita ja rajalliset havainnointi ennen Maslow kehitti teorioita. Maslow ei oteta huomioon henkinen puoli ihmisiä ja jättää pois liian usein, jotka eivät sovi muualle. Hyvä idea ja alku, ehkä, mutta silti kaukana hyväksytään sellaisenaan. Intuitiivisesti se tuntuu oikealta, mutta Maslow'n on rajoituksia , voidaan tiivistää seuraavasti:

Vaikka Maslow'n järkevältä intuitiivinen näkökulmasta ei ole juurikaan todisteita sen hierarkkinen näkökulma. Itse asiassa on olemassa todisteita siitä, että ristiriidassa voidaan tarpeiden määrittämän mallin mukaan. Esimerkiksi joissakin kulttuureissa näyttää paikka sosiaalisiin tarpeisiin ennen toisia. Maslow'n on myös vaikea selittää asiat, kuten "nälkää taiteilija", jossa henkilö laiminlyö pienempi tarpeisiin pyrittäessä korkeamman itse. Lopuksi, ei ole juurikaan näyttöä siitä, että ihmiset ovat motivoituneita täyttää vain yksi tarve taso kerrallaan, paitsi tilanteissa, joissa on ristiriidassa tarpeisiin.

Chilen taloustieteilijä ja ympäristönsuojelija Manfred Arthur Max-Neef on ojensi eri teoria perusihmisoikeuksien tarpeet , yksi ilman hierarkiaa kuin täyttää perus ihmiskunnan selviytymisen. Sen sijaan tarpeiden tyydyttäminen on toisiinsa ja pyrkiä samanaikaisesti, ja kompromissit prosessissa.

Tässä järjestelmässä voitaisiin täyttää luova tarpeet ensin, täyttää tarpeet ja turvallisuus.

Design tarvehierarkia

Itsensä voi kääntää suunnitella, joiden hierarkia matalista korkeisiin olisi toiminnallisuus, luotettavuus, käytettävyys, taito ja luovuus.

Design-hierarkia-ja-tarpeista Designing for tarpeiden hierarkia

Toiminnallisuus

Suunnittelu on voitava toimia ennen kuin mitään muuta. MP3-soitin on mahdollisuus pelata, pysäyttää, kelata taaksepäin ja nopeasti eteenpäin MP3 ja muita digitaalisia äänitiedostoja, jotta voidaan pitää MP3-soitin. Jos se ei voi hoitaa näitä tehtäviä, niin muotoilu on epäonnistunut.

Useita toimintoja on toinen juttu. Vaikka yksi MP3-soitin voidaan vetää albumin kansikuvan, muut eivät välttämättä tarvitse. Mutta jos useimmat MP3-soittimet voi tehdä tämän, sinun täytyy myös. Mikä määrittelee, mitkä ominaisuudet ovat tarpeen? Itse tuote? Suunnittelija? Markkinoilla?

Mallit, jotka täyttävät vain perustoiminnot tarpeita pidetään juurikaan ole arvoa. Suunnittelun odotetaan täyttävän perus toiminnot tarpeet; näin ei pidetä mitään erityistä.

Ominaisuuksia sivuston, joka täyttää toiminnot on ehkä sivuja kuormitus kohtuullisessa ajassa, työ linkit ja sivut, jotka vastaavat perus-selaimen painikkeita kuten "Back" ja "Forward".

Luotettavuus

Kun design on saavuttanut toiminnalliset tarpeet, se voi siirtyä jopa seuraavalle tasolle suunnittelun hierarkia: luotettavuus. Suunnittelua olisi nyt tarjottava vakaa ja johdonmukainen esitys. Se paitsi toimii, mutta toimii yhä uudelleen ja uudelleen.

Jos MP3-soittimen joskus pelaa ja joskus ei, se ei ole noudattanut luotettavuutta pitää. Jos aina pelaa, mutta se virheellisesti (hyppivä siellä täällä, hidastaa ja nopeuttaa ajoittain), niin se on myös jättänyt noudattamatta luotettavuutta pitää.

Mallit, jotka täyttävät vain luotettavuus on koetaan olevan alhainen arvo. Jälleen odotamme tuotteita ostamme työtä ja työskentelemään johdonmukaisesti.

Luotettava sivusto toimii johdonmukaisesti. Mikä toimi eilen olisi tänään töihin. Kun uusia sivuja ja osia on lisätty, ne toimivat yhtä hyvin kuin nykyiset sivut ja kohdat.

Käytettävyys

Kuinka helposti voi käyttäjä suorittaa perustehtäviä? Voiko henkilö MP3-soitin helposti selvittää, miten kääntää päälle ja pois päältä? Entä miten pelata, keskeyttää, pysäyttää ja valitse kappale? Nämä ovat käytettävyys on . Sinun design toimii nyt johdonmukaisesti. Kysymys on, ihmiset voivat selvittää, miten sitä käytetään?

Sen lisäksi on helppokäyttöinen, on oman suunnittelun anteeksiantava? Painanut väärää nappia saa poistaa kaikki kappaleet MP3-soittimen. Seuraukset yksinkertainen virheitä ei pitäisi olla kohtalokkaita. Jos liukuma sormen poistaa kaikki musiikki, sitten MP3-soitinta ei ole käyttökelpoinen.

Käyttökelpoiset mallit koetaan kohtalaisen arvo. Meillä on joitakin perustietoja odotukset käytettävyydestä, mutta ymmärrämme, että monet asiat eivät aivan työtä odotamme tai haluaisi. Käyttökelpoinen design osittain erottaa sivustosi kuin alemman tason.

Käyttökelpoinen sivusto on navigointijärjestelmä , joka on helppo ymmärtää ja käyttää, organisaatio , joka tekee sisällön helppo selata, luettava teksti ja ulkoasu, joka suuntaamisessa itseään on yksinkertainen.

Taito

Onko suunnittelu valtuuttaa ihmisiä tekemään enemmän ja paremmin? Onko MP3-soittimen avulla voit luoda soittolistoja ja helposti etsiä kappaleita? Onko antaa helppo tapa ladata kappaleita Internet ja siirtää ne ja muista laitteista?

Nämä ovat taito on. Ei ole välttämätöntä, että MP3-soittimen tekee suosituksia uusien kappaleiden perusteella suosikkisi, mutta se on toivottavaa ja parantaa suunnittelua huomattavasti.

Mallit pitää päteviä koetaan toimimaan korkealla tasolla. Suunnittelu, jonka avulla ihmiset tekemään asioita, joita ei ole aiemmin mahdollista ja laajentaa perus toiminnot pidetään suuri.

Hallitsee sivusto saattaa sisältää tarkennetun haun asetuksia, kyky yhdistellä tietoa eri lähteistä kehittyneempiä tasoja tieto-ja web-pohjaiset työkalut.

Luovuus

Kun kaikki alemman tason tarpeet täyttyvät, suunnittelua voidaan siirtyä luovaan tarpeisiin. Näiden täyttyvät, suunnittelua voidaan nyt vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa innovatiivisilla tavoilla. Suunnittelu voi tutkia ja luoda asioita, jotka laajentavat itse tuotteeseen.

Ehkä MP3-soitin opettaa musiikin teoriaa tekemällä suosituksia, jotka perustuvat musiikillinen rakenne kappaleita kuuntelet eniten, ja se tarjoaa sointujen kaavioita ja toteaa, että pelata visuaalisesti aikaa äänen. MP3-soittimen voi sallia mukautettujen olemusten tai voit yhdistää osia kappaleita luoda uutta musiikkia. MP3-soittimen voi olla kaunein yksi markkinoilla.

Mallit, jotka täyttävät luova tarpeet koetaan olevan suurimmillaan. Ne tuottavat uskollinen fanijoukko. Jos olet kirottu Applen menestys, ihme enää. Se täyttää luova suunnittelu tarpeisiin.

Luova sivusto saattaa sisältää AJAX vaikutuksia, esteettisyys ja vuorovaikutuksen kautta äänikomentoja.

Kritiikkiä Design Hierarkian

Sama kritiikki sovelletaan Maslow'n voitaisiin soveltaa suunnittelun hierarkia. Onko suunnittelu on luotettava ennen kuin se voidaan käyttää? Etkö tavata molempia samaan aikaan? Voisiko suunnittelua täyttää pätevyys on kokeneille käyttäjille olematta käytettävin aloittelijoille?

Onko meidän todellakin saada kaiken oikein yhdellä tasolla ennen sitoutumistaan resursseja suurempaan? Tuleeko markkinoille sietää tuotetta, joka ei turhaan 10% ajasta, jos se tekee kaiken yli odotusten muut 90%?

Jälleen, mutta hierarkia intuitiivisesti järkevää, tarpeet ja toiveet markkinoiden todennäköisesti päättää, mikä on kriittisin parantaa hierarkiassa.

Muut hierarkiat Tarpeet

Maslow'n on sovellettu enemmän kuin design. Monet tieteenaloja käyttää kuvaamaan mitä he tekevät ja esittää, miten tehdä se paremmin.

Maslowin sovellettuna Markkinointi

Maslowin ajatukset ovat usein sovellettu markkinointi . Riippumatta myyt, tuote on tarkoitettu täyttämään tarve jossain hierarkiassa. Parhaiten markkinoida tuotetta tai palvelua, tunnistaa missä hierarkiassa se istuu, ja ymmärrän kohdekäyttäjän motivaatio vastata näihin tarpeisiin. Klassinen esimerkki on Michelinin renkaat. Eikä pelkästään luettelo silmälasit renkaisiin ja ylpeillä kuinka hyvin he pito tien, Michelin mainokset osoittavat renkaita suojelu vauvojen kanssa lause: "Koska niin hirveän tärkeä renkaat."

Kaupallinen peliin meidän on turvallisuuden. Lisäksi hyödynnetään seuraavalle tasolle hierarkiassa, meidän sosiaaliset tarpeet , tässä tapauksessa, rakkautemme lapsillemme. Speksit ovat tylsiä. Tarina varmistaa, että sinä ja perheesi ovat turvassa täyttää syvä psykologinen tarpeisiin.

Maslow'n myös auttaa meitä, mitkä markkinat kohdistaa ja miten päästä näille markkinoille. Esimerkiksi sinulla on hyvä idea täyttää markkinarako kysyntä luottamusta. Blondi.

Mutta olet tukea uusien yritysten omistajat. Tämä ryhmä on tasolla kaksi hierarkiassa: turvallisuus. Eurooppalaiset ovat huolissaan työpaikoistaan ja tukemaan heidän perheensä. He eivät välitä vielä tunteesta luottavainen.

Sinun täytyy löytää joko eri tarina kertoa oman markkinoinnin tai eri ryhmän tavoite.

Maslowin sovellettuna kirjoittaa koodia

Patrick DuBrow on tutkinut Maslow'n ja design hierarkia ja on ojensi Tarvehierarkista kirjoittaa koodi :

Ohjelmointi-hierarkia-ja-tarpeista Designing for tarpeiden hierarkia

Jos olet koskaan kirjoittanut koodin, voit helposti nähdä, miten tämä hierarkia sopii sekä Maslowin ja design hierarkia. Sekin on intuitiivista ja saattaa antaa saman arvostelun kuin Maslowin. Toki huonosti toimiva koodi on vahvistettava heti, mutta ei ole syytä voisi olla kirjoittaa tyylikäs ja tehokas koodi aivan ensimmäisellä rivillä.

Resurssit

Tässä on pari ylimääräistä hierarkioiden perustuu Maslowin:

Esimerkkejä

Kaikki sivustot alla on hyvin suunniteltu. Jokaisella on oma tyylinsä, ja meidän kannalta, käsitellään eri tason suunnittelun hierarkiassa. Useimmat luonnostaan vastaa alemman tason tarpeita, mutta jotkut ovat enemmän huolissaan korkeampi ja laiminlyödä joitakin alemman tason tiedot.

Oliver James Gosling /> Goslingo suunnittelussa For tarpeiden hierarkia

Y3K /> Y3k Com Au suunnittelussa For tarpeiden hierarkia

Verkkosivuilla Oliver James Gosling ja Y3K ovat yhden sivun salkkuihin. Molemmat täyttävät toimivuus ja luotettavuus on. Ne ovat myös esteettisesti miellyttävä ja alkaa täyttää luova tarpeisiin. Oliver verkkosivuilla on "Palaa alkuun" linkkiä, joka liikkuu alas sivulle kuin tekin, tämä mukava touch käytettävyys on poissa Y3K verkkosivuilla. Oliver tarjoaa myös PDF sisältää kaikki tiedot hänen verkkosivuilla, ehkä lisätä vähän taitoa suunnitteluun.

Kellari Thief /> Cellar Thief vastaa toiminnallisia vaatimuksia ja on yksi esteettisesti miellyttävä sivusto. Estetiikka ottelu yleinen viesti viinejä. Mutta luotettavuus ja käytettävyys voivat molemmat seistä joitakin parannuksia. Kolme linkkejä alareunassa kotisivu ("Valitse viini", "Kerro ystävillesi," Feel hyvä ") kaikki johtaa yllättäen" Tietoja "-sivulla. Myös verkkosivuilla myy vain kolmea viinien päivä, joka on täysin kunnossa, mutta ei heti ilmeinen.

Cellarthief Com in Designing for tarpeiden hierarkia

Elan Lumilauta /> Elan Lumilauta täyttää perus-toimintoja ja on mielenkiintoinen esteettinen. Paljon on meneillään, ja on vaikea tietää, mistä etsiä. Linkit eivät ole aina itsestään selvää, ja kun sitten syvemmälle verkkosivuilla, se ei ole aina selvää, missä olet. Toisaalta, sivusto tarjoaa foorumin, yhteisö blogeja ja videoita, jotka kaikki sivuston orientoivien vierailijoille. Kaiken sivuilla keskitytään enemmän korkeamman tason tarpeet kustannukset noin alhaisempi. Koska yleisö sivuston, tämä lähestymistapa on todennäköisesti oikeutettu.

Elansnowboards Com-en suunnitteluun For tarpeiden hierarkia

CSS-vinkkejä /> CSS Tricks on todennäköisesti tuttu useimmille teistä. Se täyttää tarpeet toiminnallisuutta, luotettavuutta ja käytettävyyttä. Chris Coyier on osiot foorumi, screencasts freebies ja koodinpätkiä, jossa sivuston kerros taitoa. Luovasti, sivusto on mukava, vaikkakin tuttu, blogi esteettinen, ja se on asianmukaista koskettaa Ajaxin sivupalkissa. Chris on myös tehnyt paljon työtä pieniä yksityiskohtia, jotka auttavat täyttämään luovaa tarpeisiin.

CSS-temppuja Designing for tarpeiden hierarkia

Ali Felski /> Ali Felski verkkosivuilla on yhdistelmä portfolio ja blogi. Se toimii jatkuvasti, ja löytää tapa noin on helppoa. Kanssa kolmen alemman tason tarpeet täyttyvät, sivusto lisää luovuutta. Yksi mukavia asioita suunnittelussa on se, voit poistaa kaikki esteettisiä yksityiskohtia ja silti erittäin toimiva, luotettava ja käyttökelpoinen design.

Alifelski Com in Designing for tarpeiden hierarkia

Antique Piano Shop /> Antique Piano Shop täyttää kaikki alemman tason suunnittelua tarvitaan, kun tarjoaa miellyttävän esteettinen. Se kokoontuu taito tarpeisiin tarjoamalla sivuille, joilla voi löytää piano ja myydä se. Luonteen vuoksi sivusto, vuokraus kävijät kuulla pianot kuulostaa ehkä auttanut täyttämään kielitaidon tarpeisiin.

Antiquepianoshop Com in Designing for tarpeiden hierarkia

Fluid 960 Grid /> Fluid 960 verkkoon täyttää alemman tason suunnittelu on hyvin. Se toimii, toimii johdonmukaisesti ja on helppo käyttää. Vaikka ei kaunein sivu törmäät, se on aivan muutamia asioita täyttämään korkeamman tason suunnittelun tarpeisiin. Useimmat jokainen osa sivun työskentely demo. Voit nähdä, miten kukin toimii joko jQuery tai MooTools kirjastot, tai laittaa JavaScript pois päältä kokonaan, miten demot toimivat. Voit myös vaihtaa 12 - ja 16-sarake neste ja kiinteä ristikot.

Designinfluences Com Fluid960gs suunnittelussa For tarpeiden hierarkia

Yhteenveto

Vaikka Maslow'n järkevää intuitiivisesti, kriitikot korostavat niukasti todisteita siitä, erityisesti oletukseen, että alemmilla tasoilla on täytyttävä korkeampi. Samaa voidaan sanoa hierarkian suunnittelu tarpeiden tai edes hierarkiaa perustuu Maslowin. Ne järkevää pinnalla, mutta puuttuu empiiristä näyttöä.

Nämä hierarkiat eivät ole absoluuttisia, että sinun tulee noudattaa. Kuten kaikki suunnittelu, katselen menestystekijöiden määrittämiseksi suunnittelua tavoitteita . Sinun yleisö saattaa hyvinkin haluta esteettisesti kaunis verkkosivusto, joka on satunnaista hikka on tylsää sivusto on täysin luotettava.

Ei ole mitään syytä, miksi et voinut täyttää korkeamman tason tarpeita, ennen kuin täysin täyttää kaikki alemman tason tarpeita, kunhan ymmärrät, että jotkut alemman tason tarpeet ovat ehdottoman välttämättömiä. Luonnollisesti, jos ei ole sinun sivujen latautumista, niin kaikki muu menettää merkityksensä. Sinun täytyy korjata ongelman ennen huolta progressiivinen parantaminen .

Katsokaa suunnittelu hierarkiaa opas. Suurimman osan ajasta, kokous alemman tason tarpeita, ennen kuin yrität tyydyttää korkeamman tason tarpeita järkevää. Jos sivusto ei ole käytettävissä, sinun kannattaa korjata, että ennen asian kävijöitä enemmän tapoja hallittava.

(Al)

/>

© Steven Bradley ja Smashing Magazine , 2010. | Permalink | 8 kommenttia | Lisää del.icio.us | Digg tämän | Stumble StumbleUpon! | Tweet se! | Lähetä Reddit | Forum Smashing Magazine
Post tags:

Suunniteltaessa tuotteita tarpeiden hierarkia

Tunnisteet:

0 Comments

Voit olla ensimmäinen, joka jättää kommentin.

Jätä kommentti

XHTML: Voit käyttää näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>